Warning: Trying to access array offset on null in /customers/9/0/2/drankenshopper.be/httpd.www/wp/wp-content/themes/drankenshopper-divi/custom-shortcodes.php on line 689

Michter's 10 years Bourbon

Michter's

Oorsprong

USA

Type

Bourbon Whiskey

Vat

New Oak

Leeftijd

10 years

Alcohol

47,2°

Waarde

200 punten

Over het product

De 10yo bourbon van Michter's is een echt paradepaardje. Tien jaar is veel voor bourbon, omdat de rijping plaats vindt op plekken die erg warm en droog zijn, en er dus veel verdamping plaats vindt tijdens het rijpen. Toch zijn ze bij Michter's trouw aan hun eigen filosofie (cost be damned) en wachten ze geduldig tot een deel van hun vaten deze gezegende leeftijd bereiken om ze te bottelen. Deze 10yo bourbon werd al verkozen tot Beste Amerikaanse whiskey door toonaangevend tijdschrift Food & Wine Magazine.

De Michter's 10yo bourbon wordt steeds gebotteld als single barrel en er zijn dus slechts zeer gelimiteerde hoeveelheden van verkrijgbaar. Het alcoholgehalte is 47.2% en de rijping gebeurde volledig op nieuwe vaten van zwaar gebrande Amerikaanse eik (Quercus Alba). Het is een krachtpatser qua smaak, die toch een peperkoeken hartje heeft en u zacht verleid met zijn unieke smaakprofiel.

De neus geeft u gebalanceerde aroma's van warme chocolademelk, oude brandy, vanilleijs en gebrande eik. In de mond wordt u verrast met zwartewoudcake, kaneelkoekjes, sinaasappelolie en zweempjes van geboterde appel. De afdronk gaat dan weer een andere richting uit met pindakruimels, de warmte van een gebrand vat en peperkorrels. een feestje voor uw zintuigen!

Over het merk

Michter's is een van de voortrekkers als het gaat om Amerikaanse whiskey van hoge kwaliteit. Hun filosofie is niet voor niets 'cost be damned', waarmee ze bedoelen dat hun eerste en enige bezorgdheid de kwaliteit van hun producten is en niet zozeer de kosten die er mee gepaard gaan om die kwaliteit te behalen. Het belangrijkste voorbeeld is misschien wel dat al hun bottelingen gedaan worden op basis van small batches, of zelfs single barrels zijn, wat uiteraard een pak complexer is dan grote hoeveelheden vaten tegelijk te mengen en te bottelen.

De geschiedenis van Michter's is tegelijk lang en kort. Het merk groeide uit een distilleerderij die al in 1753 werd opgericht onder de naam Shenk's, gesticht door John Shenk, een boer van Zwitserse origine in Shaefferstown, Pennsylvania. De naam veranderde nog een paar keer, onder andere in Bomberger's. In die vroege jaren stonden ze vooral bekend voor hun rye whiskey, omdat rogge in die regio veel verbouwd werd. De legende gaat dat Generaal George Washington tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog zo overtuigd was van de kwaliteit van hun whiskey, dat hij hem kocht voor zijn manschappen. Zo kreeg hij de bijnaam 'The Whiskey that warmed the American Revolution'.

Zoals zo vele distilleerderijen sloten ze de deuren in 1919, door de Drooglegging. Nadien veranderde de distilleerderij vaak van eigenaar, tot ze in de jaren 1950 in handen kwam van Lou Forman, die de naam veranderde in Michter's, genoemd naar zijn twee zoons Michael en Peter. In 1989 deed de distilleerderij dan de boeken toe, maar Michter's kreeg een tweede leven: Joseph Magliocco en Dick Newman kochten de rechten op het merk en richtten het opnieuw op, maar deze keer in de bakermat van de bourbon: Kentucky. Daar bouwen ze nu al bijna 30 jaar aan dit verhaal, en met veel succes.

Volgende kaart

Michter's 10 years Rye

font: lemon tuesday

font: ac real adult

font: montserrat

font: Leage Spartan