A1710 Renaissance
A1710
Oorsprong
Martinique
Type
Sugar Cane Juice Rum
Vat
Oak
Leeftijd
No Age Statement
Alcohol
52°
Waarde
70 punten
Over het product
Renaissance van A1710 is een witte degustatierum. Hij werd ontwikkeld als een uitzonderlijke witte rum waar je zo van kan genieten als aperitief of digestief. Hij combineert een mooie complexiteit met een verleidelijke balans van frisheid, lichtheid en kracht. De bepalende elementen in de creatie van dit smaakprofiel zijn de lange fermentatie van vijf tot zes dagen, het gebruik van wijngisten de distillatie in hun unieke koperen ketel en de korte rijping op eiken vaten.
Het is een rhum agricole, dus gemaakt van puur suikerrietsap en elke fles wordt met de hand gebotteld in een genummerde karaffles. A1710 Renaissance heeft een alcoholsterkte van 52% maar verraadt dat niet meteen bij het proeven.
De kleur is helder en stralend. De neus is soepel en onthult geleidelijk aan complexe noten van vers suikerriet, oranjebloesem en meringue. Wanneer je start met proeven, verrast het fluweelzachte mondgevoel je meteen. Suikerriet is aanwezig, vergezeld van de smaken van een mooie Italiaanse meringue en vanille. Accentjes komen van florale en geroosterde toetsen. De finish is heerlijk en uiterst zacht. Dit is een rum voor echt liefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks dat grenzen verlegt.
Over het merk
A1710 is geen alledaagse rum. Bij A1710 houden ze vast aan vier basisprincipes, die ze integreren in alles wat ze doen, om zo consequent kwalitatieve rums te presenteren aan de veeleisende liefhebber.
Allereerst is er schoonheid - de schoonheid van het paradijselijke eiland Martinique, de unieke terroir die aan de basis ligt van hun smaakprofiel en hun eigen productieprocessen. Creativiteit is een tweede pijler: het team van A1710 streeft elke dag opnieuw naar creatieve excellentie. Authenticiteit is een volgende basisfilosofie, een manier van werken die diep geworteld is in de het respect voor de plek waar ze leven en werken. Kwaliteit ten slotte lijkt een vanzelfsprekende doelstelling, maar is het niet; door doorgedreven in te zetten op het verbeteren van hun processen en manieren van werken, wordt het eindproduct vanzelfsprekend beter.
Alles begon voor A1710 toen Yves De Pompignan in 2006 het plan opvatte om een nieuwe distilleerderij te starten die het beste van de geschiedenis en rijkdom van de terroir van de Antillen zou vatten. Hij verwierf de Habitation du Simon en begon deze in te richten als distilleerderij. In 2010 kon de bouw dan eindelijk van start gaan. Er kwam een laboratorium voor onderzoek en tests, een grote rijpingskelder met een foeder waar voordien cognac in rijpte en er werd van in het begin ingezet op innovatieve distillatietechnieken. Op 31 december 2015 kwam het verlossende nieuws: de toestemming om van start te gaan met de eerste nieuwe distilleerderij op Martinique in vele decennia werd verleend. A1710 werd een realiteit!