Flor De Cana V Generations 30 years
Flor de Cana
Over het product
De V Generaciones 30yo van Flor de Cana is een meesterwerk. Deze rum betoont eer aan de 135 jaar familiegeschiedenis en de vijf generaties die van deze rum een van de absolute referenties wereldwijd gemaakt hebben. Deze rum werd gebotteld uit een single cask dat dertig jaar gerijpt heeft aan de voet van een actieve vulkaan. Daardoor kreeg hij een bijzondere en unieke smaak.
Een rum met deze status verdient een prachtige presentatie. Zo vind je op de kurk een stuk echte vulkanische steen, die je meteen doet voelen dat deze rum van een plek komt die niet alledaags is. In de prachtige verpakking van zwart leer vind je de handtekeningen van vijf generaties rummakers en een replica van een postzegel uit 1902 die de vulkaan afbeeldt. De stijl is minimalistisch en wordt afgewerkt met een fijn metalen label en een certificaat van authenticiteit.
De fles straalt luxe uit, maar de rum zelf doet dat nog meer. Het begint bij de kleur, donker amber dat je meteen aantrekt. de neus biedt warm rijp fruit met frisse toetsen van sinaasappel en munt. De warmte en diepte komt van de eik, met een zeer aangename kruidigheid. In de mond vind je een gesofisticeerd palet van rijp rood fruit dat langzaam plaats maakt voor donkerdere vruchten zoals pruim, met gebrande suiker, sinaasappel, maraschinokers en donkere chocolade als figuurlijke kers op de taart.
Deze rum is bijzonder gelimiteerd met slechts 650 flessen wereldwijd.
Over het merk
Flor de Cana vertelt met zijn rums het verhaal van 135 jaar geschiedenis en vijf generaties die bouwen aan dezelfde droom. In 1875 vertrekt de 25-jarige Alfredo Francisco Pellas Canessa uit Genua op avontuur. Hij riskeert alles om in het exotische Nicaragua iets op te bouwen. Dat land leerde hij als kind kennen, en sindsdien zat het in zijn dromen. Het avontuur begon toen hij een kortere en veiligere route voor stoomboten door Nicaragua uitbouwde; op die manier kon transport van mensen en goederen van de Amerikaanse Oostkust naar het Westen vlotter verlopen, een belangrijke zaak tijdens die dagen van goudkoorts in California. Toen het Panamakanaal er kwam, zocht Alfredo een nieuwe opportuniteit en in 1890 vond hij aan de voet van de San Crisobal, de grootste actieve vulkaan in Nicaragua, de perfecte plek. Daar zou hij een distilleerderij uitbouwen die een van de meest verfijnde rums ter wereld ging maken. De terroir daar was perfect: vulkanisch en vruchtbaar en met een uniek tropisch klimaat.
135 jaar later is flor de Cana nog steeds de passie en visie van dezelfde familie. Vele gebeurtenissen hadden een einde kunnen maken aan dit verhaal (burgeroorlog, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, branden en orkanen), maar de familie zette door. Dat is uitzonderlijk, want slechts 3 op de 10.000 familiebedrijven halen het tot de vijfde generatie. Daar zijn ze dus terecht bijzonder trots op!