Planteray Isle of Fiji
Planteray
Over het product
De Signature blends reeks van Planteray viert de terroirs van rum met zeer herkenbare flessen, gewikkeld in raffia. In de reeks vind je bottelingen van traditionele rum-landen als Barbados, Jamaica, Guatemala, Mauritius en Belize, maar ook minder courante landen zoals Fiji. Elk van deze rums rijpte eerst lokaal in warme, tropische omstandigheden en kreeg een tweede rijping in Frankrijk in ex-cognacvaten van Maison Ferrand.
Deze Isle of Fiji is een rum met een uniek smaakprofiel. Het eiland Fiji roept sowieso al een beeld op van rijkelijke lagunes en tropische schoonheid en dat reflecteert deze rum in zijn smaak. Hij wordt gemaakt met traditionele technieken op basis van lokaal suikerriet. Dat krijgt zijn eigenheid door het superzuivere water en de vulkanische bodem. Het wordt met de hand gekapt en lokaal, in het stadje Lautoka tot melasse gemalen. Het zorgt voor een krachtige en rokerige rum.
De neus biedt je meteen gestoofde peer, crème brulée en gekonfijte gember. Een zweem van rook is aanwezig op de achtergrond. In de mond krijg je geroosterde kokosnoot en bakbanaan, gevolgd door gedroogd fruit en de rkuiden die de rijping op eiken vaten toevoegt. De finish is lang met karamel, perzik en gember.
Over het merk
Planteray Rums heeft zich tot doel gesteld om de wereld te laten kennis maken met rums van overal. Elke plek waar rum gemaakt wordt heeft zijn specifieke terroir, zijn specifieke manier om rum te maken en dus ook zijn eigen stijl en smaakprofiel. Dat is langzaam ontwikkeld door eeuwen van traditie en door de lokale gemeenschappen. Dat zijn de verhalen die Planteray wil vertellen met de rums die ze bottelen.
Het verhaal van Planteray startte meer dan 25 jaar geleden. Alexandre Gabriel startte het bedrijf toen en is nog steeds de master blender. Hij reist de wereld rond op zoek naar rums die de moeite zijn om te ontdekken, maakt lokale connecties en zorgt dat ze op duurzame manier gebotteld worden en verdeeld over de hele wereld. De aanpak van Planteray was bij aanvang revolutionair en toch geworteld in traditie: door hun techniek van 'dubbele rijping' krijgen de rums gebotteld door Planteray een uniek karakter. Zo ging het lang geleden ook al - rums werden getransporteerd in hun originele rijpingsvaten (waar ze in tropische klimaten een aantal jaren hadden in gezeten) en rijpten verder in het frissere continentale klimaat van Europa. Bij Planteray hebben ze het voordeel dat ze gebruik kunnen maken van exquise cognacvaten van moederhuis Maison Ferrand. Deze techniek werd geperfectioneerd door Planteray en is intussen ook bij vele andere moderne bottelaars terug ingeburgerd.
Het gamma van Planteray is bijzonder breed: rums van alle uithoeken van onze aardbol, van jong tot zeer oud, in alle stijlen en voor elk budget. Zeker de moeite om als rumliefhebber eens in te grasduinen!