Canerock Spiced Rum
Planteray
Oorsprong
Jamaica
Type
Molasses Rum
Vat
Bourbon and Sherry
Leeftijd
No Age Statement
Alcohol
40°
Waarde
40 punten
Over het product
Canerock Spiced Rum wordt samengesteld uit de rums van twee legendarische distilleerderijen: Clarendon en Long Pond. Long Pond werd opgericht in 1753 en staat bekend voor zijn onvergelijkbare, stevige, funky rums, gemaakt volgens een traditionele methode die al 250 jaar geheim gehouden wordt. Clarendon zag het licht twee jaar later, in 1755 en vind je in de buurt van de Portland Bight moerasgebieden op de Zuidkust van het eiland, omriongd door suikerrietvelden. Clarendon maakt elegantere, verfijndere rums die de intensiteit van de Long Pond uitbalanceren.
Een blend van rums van deze twee legendarische distilleerderijen wordt verder geïnfuseerd met natuurlijke kruiden en gerijpt in eiken vaten. Na de initiële bourboncasks wordt de rum ook nog een tijdje op sherryvaten (Pedro Ximenez) gelegd. Daardoor krijgt Canerock een rijkelijk karakter. Toegevoegde kruiden zijn onder andere gedroogde vanille uit Madagascar, verse kokosnoot uit de Caraïben en wilde gember uit Jamaica. Het zijn die drie kruiden die de smaak bepalen van Canerock.
Canerock Spiced Rum is perfect om zo te drinken, of om te gebruiken in cocktails. Jamaican Sunset, Caneberry Fizz, Bright & Sunny, Kingston Karma zijn slechts enkele van de recepten die je vindt op de website van Canerock - zeker de moeite om eens uit te proberen!
Over het merk
Jamaica is een land dat tot de verbeelding spreekt. Vooral de natuur, de fauna en de flora is bijzonder aantrekkelijk: zeeschildpadden, kolibries, vlinders, de bergen, orchideeën en mangroves,... ze definiëren dit land als een paradijs op aarde. Maar er is nog iets dat Jamaica onderscheidt van de rest van de wereld: ze maken er de meest unieke, en volgens velen de beste, rum ter wereld. Locals noemen hun eiland 'The Rock' omdat het zo ver weg ligt van alles en omwille van de vruchtbare bodem die ideaal is voor het telen van suikerriet.
Het is dan ook niet te verwonderen dat de Spanjaarden hier in de zeventiende eeuw deze plant introduceerden en er ook al vrij snel rum van gingen maken. Op het toppunt van de populariteit van rum in de negentiende eeuw vond je op Jamaica niet minder dan 140 distilleerderijen. Over de hele wereld werd de rum van dit kleine paradijselijke eiland geëxporteerd. Eeuwenlang werd die kunst geperfectioneerd en ontwikkelde zich een zeer eigen stijl. Het funky karakter van de Jamaicaanse rum ontstaat door lange fermentatieperiodes waardoor veel esters ontstaan en het gebruik van dunder pits. Die eigen stijl, met veel karakter en intensiteit, is ook de basis voor de Canerock Spiced rum.